19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

BASIN AÇIKLAMASI

Ulusal  kurtuluş  mücadelemizin ilk  adımı  olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıldönümünü eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs, yeryüzünde başarıya  ulaşmış  ender bağımsızlık mücadelelerinden olan Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıç tarihidir. Ülkenin içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” bilinciyle Türk Ulusunun kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten bir simgedir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek Edirne’den Hakkâri’ye değin tüm ülke sathına yayılan istiklal meşalesi, bugün de Türk gençliğinin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir.

Ulu Önder, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev; Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek; bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir.

Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyacak ve aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Dâhili ve harici bedhahlara, gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Atatürk Cumhuriyeti’ni büyük bir azim ve kararlılıkla korumaya devam edecektir.

Bu vesile ile son dönemde artarak devam eden Atatürk düşmanlığının, din ve bilim insanı yaftası altında Ulu önderin şahsına ve ailesine asılsız, çirkin ithamlarda bulunarak gündemde yer edinme gayretinde olan yobaz, gerici, cahil tarih safsatacılarının takipçisi olduğumuzun ve  Balıkesir  Barosu olarak Atamızın önderliğinde tüm Ulusal Bayramlarda alanlarda olacağımızın da özellikle bilinmesini istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna toprağa düşen Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz.

Kamuoyuna bilgisine saygıyla sunarız.

Av.Erol KAYABAY

Balıkesir Barosu Başkanı

BURADASINIZ : ANA SAYFA BARO GÜNCEL 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI