30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

BASIN AÇIKLAMASI

26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının işgalci emperyalist güçlere karşı gösterdikleri eşsiz kahramanlık neticesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos; Türk Milleti için tüm anlamlarından önce zaferle özdeş olup, emperyalistlerin yurdumuz topraklarını işgal heveslerinin sona erdirildiği ve bağımsızlık temellerinin atıldığı tarihtir.

Bu zafer, tam bağımsız anlayışla birlikte laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de yolunu açmış, Türk Ulusu gösterdiği özgürlük mücadelesi ile tüm uluslara örnek olmuştur.

Zaferden 95 yıl sonra bugün de Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesur mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaklarını çok iyi bilmeli ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler.” sözünü hafızalarına kazımalıdırlar.

Zira milletimizin omuz omuza verdiği kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulan laik demokratik cumhuriyeti korumak ve yüceltmek kararlılığımız artarak sürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlar, ülkemiz uğruna canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anarken; kahraman gazilerimize minnet şükranlarımızı sunarız.

Av.Erol KAYABAY

Balıkesir Barosu Başkanı