BALIKESİR BAROSU BAŞKANLIĞI

6 EYLÜL 2017

BALIKESİR’İN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

6 Eylül 1922, Balıkesir’in ve diğer tüm tutsak ulusların özgürlük ve bağımsızlık yolunda attığı en asil adımdır, zulme karşı koyuştur.

Temelleri 1920 yılında atılan Balıkesir Barosu, kurucularının da sahip olduğu Kuvayi Milliye ruhu ve duruşu ile harekete geçmiş, öncelikle bağımsızlığın mücadelesini vermiş ardından ise hukukun üstünlüğünü benimsemiştir. Kurtuluş savaşımızın ilk adımlarından sayılan, bu asil direniş, başlangıcındaki bu inanmışlık sayesinde zafer ile sonuçlanmıştır. Bu güzel şehir, öncelikle direnişin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının, ardından ise, köylü-kentli, kadın-erkek ve diğer tüm ayrımlardan uzak omuz omuz bu mücadele de yer alan tüm hemşehrilerimizin bize emanetidir. Değerli anıları önünde saygı ile eğilmenin yanı sıra emanetlerine sahip çıkma bilinciyle bunu nesilden nesile aktarmak ilk vazifemizdir.

Bize kurucularımızdan emanet, bu bilinç ve ruh ile içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde, öncelikle atamıza, tüm milli mücadele şehitlerimize, ulusumuza ve bizi en ileriye taşıyacak tek yol olan hukukumuza, vicdanımıza sarılarak yolumuzda yürümeye bu meşaleyi daha yükseklere taşımaya kararlıyız. Emeğin, hukukun, cesaretin, doğruluk ve dürüstlüğün izinde öncelikle memleketimize ardından ise tüm Türk ulusuna bunu borçlu olduğumuz en büyük gerçeğimizdir.

Ülke içerisinde gericiliğe, ulusal olarak ise emperyalizme karşı verilen bu mücadelenin en büyük ve net gerçeği şudur ki, Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk İlke ve inkılaplarına, devrimlerine bağlı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunun dışında hiçbir oluşum ya da kişinin esiri olmamıştır, olmayacaktır. Tüm bu sürecin ve zorlu mücadelenin bilinci ile Balıkesir Barosu olarak tüm Balıkesirlilerin 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutlar, saygılarımızı sunarız.

BALIKESİR BAROSU BAŞKANLIĞI

BURADASINIZ : ANA SAYFA BARO GÜNCEL 6 EYLÜL 2017 BALIKESİR’İN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI