BALIKESİR BAROSU BAŞKANLIĞI

10 KASIM 2017 MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde daha da artan bir özlemle arıyor ve anıyoruz.

1938’ten bu yana geçen her gün, her ay, her yıl Atamıza duyduğumuz minnet duygusunu katbekat çoğaltırken; ulusumuzun içinde bulunduğu küresel sorunlar karşısında O'nun ilke ve düşüncelerine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu da açıkça göstermektedir.

Bugün birlik ve beraberliğimize; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak tanımlanan Cumhuriyetimize ve Atatürk ilkelerine yönelik sistematik saldırılar hayasızca devam etmektedir. Hâlbuki nefret ikliminin, laik düzene kasteden kötü emellerin, şahsi istikbal planlarıyla ülke menfaatine zarar veren davranışların, hukuk ve demokrasiyi saf dışı bırakma gayretinin dâhili ve harici düşmanlarımızdan başka hiç kimseye fayda sağlamayacağının iyi bilinmesi gerekir.

Gelinen süreçte Yüce Atatürk’ün ilke ve devrimlerine; demokratik, laik Cumhuriyete gönülden bağlılık; ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlardan kurtulmak için en önemli çıkış noktasıdır.

Ebediyete intikalinin yıldönümünde bizlere düşen en büyük görev; O’nu hem anmak, hem de derinden anlamak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Av. EROL KAYABAY

Balıkesir Barosu Başkanı