BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

Önceden beri söylediğimiz gibi devlet kavramının tanımı içerisindeki temel kurumların  içerisinde cemaatlerin oluşumuna  karşıyız, karşı olacağız. Özellikle eğitim kurumları ve yurtlar cemaatlerden bir an önce kurtarılmalıdır.

Ayrıca; Diyanet İşleri Başkanlığını; özellikle kadın ve çocuk istismarına yol açacak nitelikteki görüş, tespit ve beyanlarda bulunmamaya davet ediyoruz. Biline ki; Anayasasının 2.maddesinde yer alan “laiklik ilkesi” tüm kurum ve kuruluşlar içindir.

Biz Hukukçular daha 696 sayılı KHK’nın olumsuzluklarını anlatmaya çalışırken İçişleri Bakanının açıklaması durumu daha da vahim kılmıştır. “Anayasa 137/2, TCK 24/3, PVSK 2/3 maddeleri uyarınca suç olan kanunsuz emrin hiçbir suretle yerine getirilemeyeceği aşikardır.

Yarın kutlanacak olan çalışan gazeteciler gününü şimdiden kutlarız. Bugün bizler için çok önemlidir. Gazeteciler çalışma güvencelerini Anayasamızın 26. Maddesinden almaktadırlar. Bu hak Anayasamızda temel hak olarak düzenlenen haber alma hakkımızdır.

Ülkemizdeki gazetecinin sorunlarını anlatmak, anlamak için 2017 itibari ile “Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler” örgütünün açıkladığı basın özgürlüğü endeksine bakmamız yeterlidir buradaki sıralamaya göre 180 ülke arasındaki  yerimiz 155. sıraya gerilemiştir. Bu durum karşısında bir söz söylemeye gerek duymuyoruz.

Bizler, gazetecilik mesleğine sahip çıkarak aslında kendi haklarımıza, geleceğimize, özgürlüğümüze, adalete ve eşitliğe sahip çıkıyoruz

Saygılarımızla.

Av.Erol KAYABAY