BALIKESİR BAROSU 98. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

BASIN BİLDİRİSİ

Bugün Balıkesir Barosu’nun 98. yaşını kutluyoruz. 24 -26 Ocak 1920 sürecinde Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulan Baromuz, o tarihten bu yana Cumhuriyetin her anına, her zorlu ve her gururlu dönemecine tanıklık etmiş; Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz bir neferi olmuştur.

Bugün, 98. yaş günümüzde, o ilk günkü heyecanımızla genç bir asra göz kırpan mazimizle ulu bir çınar gibi aynı Kuvay-i Milliye ruhunu damarlarımızda hissediyor, Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz bekçisi olmaya devam ediyoruz.

Bir yandan cübbeleriyle hukuk mücadelesi verirken, öte yandan işgalci güçlerle çarpışan Kurucu Başkan Süleyman Sadi, yardımcısı Mustafa Necati ve Baromuzun tüm üyelerinin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle 98 yıl sonra da burada ve her platformda aynı ruh, aynı azim ve aynı vatan sevgisinin bekçisi olduğumuz için çok gururluyuz.

Tarih sayfalarındaki yerini hakkıyla almış kahramanlarımızı, tüm başkanlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, avukatlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Herkes tarafından bilindiği gibi , Balıkesir Barosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin önder hukuk kalelerindendir. Savunduğu değerlerden hiçbir şey uğruna ödün vermemiş; var olduğu günden bu yana güçlünün kölesi değil, haklının rehberi olmuştur.

Balıkesir Barosu’nun varoluş nedeni hukuktur. Beslendiği ana damarı adalettir. Bu güne kadar sosyal devlet anlayışının, laik düzenin ve hukuk devleti ilkesinin yılmaz bekçiliğini yapmış, yarın da yapacaktır.

Bu bağlamda, ülkemizin içinde bulunduğu sürecinin millet iradesini saf dışı bıraktığını, yasama erkinin işlerliğini yok ettiğini, yargının nefes almasını güçleştirdiğini hepimiz biliyoruz.

Fakat altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, tüm hak ihlallerine, hukuksuzluklara rağmen; avukatlık mesleği yargının olmazsa olmazı, savunma ve hak arama özgürlüğünün teminatıdır.

Bizler, Balıkesir Barosu olarak, tarihin her aşamasında hak ihlallerinin, hukuksuzlukların, anti laik girişimlerin, darbe meraklılarının karşısında durduk. Tarihin her aşamasında haklının, adalet arayanın yanındaydık. Bugün de yanındayız.

Bu günde ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Terör örgütlerine karşı Silahlı kuvvetlerimizin yaptığı harekatın Türkiye Cumhuriyetinin zaferiyle sonuçlanmasını canı gönülden dilerken Önderimizin belirttiği şu sözü tekrar tekrar söylememiz gerektiğine inanıyorum.

‘’ YURTTA SULH CİHANDA SULH ‘’

98. kuruluş yıldönümümüzün mutluluğunu yaşarken, yarınlarımızda da Atatürk ilkelerinin, Cumhuriyet değerlerinin, hukuk ve adalet anlayışının bekçisi olacağımızın sözünü veriyor; adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin, aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyor, siz değerli meslektaşlarıma saygılarımızı sunuyorum.

Av.Erol KAYABAY

Balıkesir Barosu Başkanı

BURADASINIZ : ANA SAYFA BARO GÜNCEL BALIKESİR BAROSU 98. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BASIN BİLDİRİSİ