Baro Başkanlığı

Sayın Başkan,

Başkonsolosluğumuz, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının ihtiyaçları halinde onlara adli ve hukuki problemlerinde avukatlık yapmaya istekli ve kendi aralarında anlaşacakları bir ücret karşılığında bu görevi kabul edecek bir avukatlar listesi hazırlamakta olup, bu hususta sizlerin de kiymetli yardımlarınızı rica etmektedir.

Yönetmeliklerimize göre, Başkonsolosluğumuz bolgesinde bulunan yetkili Türk avukatlarını kapsayan bir liste hazırlayıp, bu listeyi Amerikan vatandaşlarının ihtiyacları halinde, kendilerine vermemiz icap etmektedir. Ilgili olduğumuz kanun ve yonetmeliklerimiz gereğince, bir avukatı diğerine tercih ederek, belirli bir avukatı vatandaşlarımıza önermemiz mümkün olamamaktadır. Bu sebepten, T.C. kanunlarına gore avukatlık yapma yetkisine sahip avukatların, eğitim, ihtisas ye yabancı dil bilgilerini de gösteren bir avukatlar listesi hazırlamaktayız.

Davası veya problemi bulunan Amerikan vatandaşları ile dil anlaşmasını sağlamak maksadı ile Ingilizce dilini bilen avukatlara bu listede öncelik verirken, İngilizce dilini bilen avukatların bulunmaması halinde, bati dillerinden bir veya birkacını bilen veya bunların da bulunmaması halinde, tercüman temin edebilecek avukatları da bu listemize dahil edebiliyoruz. Bu listeye girecek avukatların Baronuzun geçerili bir uyesi olması ve kanunen avukatlık yapmaya yetkili bulunmasi gerektiğini de bilgilerinize sunarız.

Listemize dahil edilmeye istekli avukatlardan istenilen bilgileri kapsayan bilgi formu ilişikte sunulmuştur. Isteklilere duyurulmasını rica eder, bu konuda gostereceğiniz ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

American Citizen Services

U.S. Consulate General in Istanbul, Turkey

Information Sheet

Bilgi Formu

Amerika Birlesik Devletleri vatandaslarina adli ye hukuki problemlerinde yardimci olmak ve onlari T.C. Mahkemelerinde temsil etmek istiyorsaniz (kendi aranizda anlasacaginiz bir ucret karsiliginda veya mevcut avukatlik ucret tarifesine gore) lutfen asagdaki sualleri cevaplandirip bu formu A.B.D. Bas Konsoloslugu Poligon Mah. Sariyer Caddesi No: 75 Istinye, Istanbul adresine postalayiniz.

Date:

Tarih:

Name:

Adi ye Soyadi:

Firm Name (if any):

Hukuk Burosu (var ise):

Address:

Adres:

Telephone Number:

Telefon Numarasi

Place of Birth:

Dogum Yeri:

Date of Birth:

Dogum Tarihi:

Name of law school from which graduated:

Mezun oldugunuz hukuk fakultesi:

Date of Graduation:

Mezuniyet tarihi:

Degree received:

Mezuniyet derecesi:

Number of years of practice:

Kac seneden beri avukatlik yapiyorsunuz?

Types of Practice:

Hangi davalara giriyorsunuz?

Field of Specialization:

Hukukun hangi sahalarinda ihtisas yaptiniz (eger var ise)?

Do you handle collection cases?

Alacakli davalarina giriyor musunuz?

Do you handle estate cases?

Tereke davalarina giriyor musunuz?

Do you handle trade disputes?

Ticari anlasmazliklardan dogan problemleri halletmeyi deruhte ediyor musunuz? (Tercihen, ilgili taraflarla anlasarak problemi mahkemeye goturmeden)

Do you handle criminal cases?

Ceza davalarina giriyor musunuz?

Are you authorized to practice before courts of this country?

Turkiyedeki butun mahkemelerde avukatlik yapma yetkisine haiz misiniz?

Languages in which you are proficient:

lyi derecede bildiginiz yabanci diller:

Yabanci dil adi Konusma-Anlama Okuma —Yazma

Foreign Language Speaking-Understanding Reading-Writing

If you do not speak English, do you agree to provide an English speaking interpreter?

Ingilizce bilmiyorsaniz, lngilzce bilen bir tercuman temin etmegi kabul ediyor musunuz?

Have you ever served as judge or public prosecutor?

Daha evvel hakimlik veya savcilik yaptiniz mi?

BURADASINIZ : ANA SAYFA BARO GÜNCEL AMERİKAN KONSOLOSLUĞUNUN DAVA VE PROBLEMİ BULUNAN AMERİKAN VATANDAŞLARI İLE DİL ANLAŞMASINA SAĞLAMAK MAKSADI İLE İNGİLİZCE BİLEN AVUKAT TALEBİNE İLİŞKİN FORM