BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI

BASIN BİLDİRİSİ

Cumhuriyet dönemi boyunca, temel ilkesi “yurtta sulh, cihanda sulh” olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsızlığından asla ödün vermeyen bir ülkedir.”

Uluslararası diplomasinin tüm kurallarına uyularak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşması denilen Lozan antlaşmasını imzalayan ülkemize, o zamandan bu zamana barışçıl devlet kimliği nedeniyle ülkemizin varlığını tehdit etme cüretini hiçbir ülke göstermemiştir.

Balıkesir Barosu olarak, ABD tarafından adalet ve içişleri bakanlarına karşı ve aslında Türkiye Cumhuriyetini hizaya getirme maksadıyla yaptığı açıklamaları ve işlemleri kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu davranış, “hukukun üstünlüğünü tanımayız, üstünlerin hukukunu dayatırız” yaklaşımıdır. Ancak şu bilenmelidir ki; gerçekte "üstün" olan, hukuktan ve adaletten ayrılmayan, kaba kuvvete başvurmayandır. Bilinmelidir ki saldırı hangi biçimde ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin iradesiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa sahiptir.

Balıkesir Barosu olarak her konuda olduğu gibi, bu konuda da hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, demokratik hukuk devletini savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av.Erol KAYABAY

Balıkesir Baro Başkanı