BALIKESİR TURİZM

İlimiz Ankara ve istanbul'u İzmir'e bağlayan karayolu üzerinde bir transit   merkezi durumundadır. Bursa-Ankara-İstanbul, İzmir ve Çanakkale illerine   düzgün asfalt yollarla bağlıdır. Ayrıca İstanbul üzerinden feribot ve deniz   otobüsü ile ulaşılabildiği gibi, Körfez Havaalanı ve Balıkesir Havaalanının   hizmete girmesiyle İstanbul havayolu bağlantısı da bulunmaktadır. Marmara ve Ege Denizi'ne kıyıları olması nedeniyle ilimiz zengin bir   potansiyele sahiptir. Ege kıyılarında ( Alibey Adası, Sarımsaklı) - Burhaniye   (Ören) - Edremit ( Akçay, Altınoluk ), Marmara kıyılarında ise Gönen   (Denizkent), Bandırma , Erdek ve Marmara (Avşa, Türkeli) turizme hareketlilik   kazandıran yörelerdir.

Ayrıca, kaplıcalar, Kuşcenneti Milli Parkı, Kaz Dağları ve Kapıdağ bölgemiz turizmine çeşitlilik kazandırmaktadır. ilimizde turizm işletmesi belgeli 74 tesiste 8450 yatak, henüz inşaatı devam eden ve önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek olan 36 Turizm Yatırım Begeli tesiste İse 5.585 yatak kapasitesi bulunmaktadır. 28 adet Kamu Kampı'ndaki 8742 yatak ile Belediye Belgeli konaklama tesislerindeki 22721 yatak kapasitesi de dikkate alındığında loplam 45298 yatak bulunduğu söylenebilir. Belgeli Yatak kapasitemiz ülke genelinin % 2.5' i, ilimize gelen turist sayısı ise % 2' si oranındadır. İlimizde 40 adet Turizm Seyahat Acentası faaliyetle­rini sürdürmektedir.

AİDAT HESABI

DENİZBANK